Fuel logo
Tilbake til arbeider

Våre retningslinjer for informasjonskapsler

Informasjonskapsler (også kalt «cookies») og liknende teknologi benyttes på fuelreklame.no for å forbedre sidens ytelse og deretter skape en bedre brukeropplevelse for besøkende. I noen tilfelles benyttes også informasjonskapsler for å gi et bedre innblikk i besøkendes interesser og behov, slik at informasjonen som tilbys kan tilpasses disse.

Personvern er svært viktig for oss, og hensikten med retningslinjene er å vise at vi tar personvern på alvor. Skulle du ha spørsmål tilknyttet hvordan din personlige data behandles, kan du lese igjennom vår personvernerklæring her. Du kan også selvsagt ta direkte kontakt med oss, så skal vi bistå med å besvare alle spørsmål du måtte ha. Du kan i slike tilfeller sende en e-post til fuel@fuelreklamebyra.no.

1. Gjeldende parter

Retningslinjene for informasjonskapsler på fuelreklame.no er gjeldende for Fuel Reklamebyrå sine mål og aktiviteter i de geografiske områdene vi opererer (heretter kalt “Fuel Reklamebyrå” eller “vi”).
Vi er datakontrolleren som samler inn og behandler den personlige informasjonen du avgir på nettsiden vår (heretter kalt “fuelreklame.no”).

2. Hva en informasjonskapsel er

I disse retningslinjene refererer «informasjonskapsler» til informasjonskapsler og lignende teknologier.
En informasjonskapsel eller cookie er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen, mobilen eller nettbrettet ditt av nettstedet du besøker. Filen inneholder adressen til nettstedet og kodene som nettleseren din sender tilbake til dette nettstedet hver gang du besøker en side der. Målet er for en nettside å gjenkjenne enheten din og lagre informasjon om dine preferanser eller tidligere aktiviteter. På den måten kan ditt besøk tilpasses dine behov og skape en bedre brukeropplevelse for deg.

3. Informasjonskapsler vi benytter

Det finnes en rekke typer informasjonskapsler, og de som benyttes på fuelreklame.no kan være:

4. Kategorisering av benyttede informasjonskapsler

Informasjonskapsler som brukes på fuelreklame.no kategoriseres som følgende:

Nødvendige informasjonskapsler

Dette inkluderer strengt nødvendige informasjonskapsler som trengs for driften av fuelreklame.no. Disse er ofte nødvendig for at du skal kunne bevege deg rundt på nettsiden vår. I tillegg benyttes funksjonalitetskapsler som bidrar til å forbedre ytelse og design på fuelreklame.no. Disse informasjonskapslene forbedrer funksjonalitet og personalisering av fuelreklame.no, og kan settes av oss eller av en tredjepartsleverandør (dersom deres tjenester er lagt til på sidene våre).

Du kan til enhver tid be din nettleser om å blokkere eller varsle deg om disse informasjonskapslene, men du bør da være klar over at hele eller deler av fuelreklame.no kanskje ikke vil fungere. I noen tilfeller vil det ikke være mulig å se innholdet på fuelreklame.no uten samtykke til slike informasjonskapsler.

Informasjonskapsler for publikumsmåling

Dette er informasjonskapsler som gjør det mulig for oss å måle viktige hendelser, som antall besøk, mest besøkte sider og besøkendes navigasjonsmønster på siden. Dette hjelper oss blant annet med å forstå hvilket innhold som er mest populært og er ment for å skape en bedre brukeropplevelse for besøkende av fuelreklame.no. Informasjonskapsler for publikumsmåling inkluderer analytisk teknologi og er informasjon som kan samles.
Såkalte «nettvarder» vil også fra tid til annen kunne bli benyttet, som da er informasjonskapsler som teller antall besøkende som kommer til fuelreklame.no etter å ha blitt eksponert for en av våre bannere på en tredjeparts nettside. Dette benyttes kun for å analysere effektiviteten til annonsene og din data blir ikke innhentet.

Målrettede informasjonskapsler

Disse installeres på fuelreklame.no av våre markedsføringspartnere og brukes for å kunne vise deg relevante annonser som passer dine interesser og preferanser. Slike informasjonskapsler kan identifisere din spesifikke nettleser og enhet, samt innhenter informasjon tilknyttet besøket ditt på fuelreklame.no. Det kan for eksempel være hvilken nettside du så vår annonse på, om du besøkte fuelreklame.no direkte eller indirekte og hvilke nedlastinger som ble gjort.

Ved siden av disse er det også informasjonskapsler i bruk på enkelte av sidene på fuelreklame.no som kommuniserer med tredjeparts-dataleverandører. Tanken bak disse er å sikre at annonseringen blir mer målrettet i framtiden, og dataen som innhentes vil være en oppsummering av blant annet nettadferd, demografi, livsstil og produktinteresse.
Vi er avhengige av ditt samtykke for å bruke majoriteten av informasjonskapslene. Du kan til enhver tid gi eller trekke tidligere gitt samtykke, men husk at dersom vi ikke har ditt samtykke vil vi heller ikke kunne forbedre fuelreklame.no.

5. Program som benyttes på  fuelreklame.no

For mer informasjon om informasjonskapsler for program vi benytter oss av, se her:

Informasjonskapsler for publikumsmåling:

Målrettede informasjonskapsler:

6. Hvor lenge informasjonskapsler vil lagres

Vedvarende informasjonskapsler vil bli lagret på enheten din i maksimum 13 måneder.

7. Hvordan du kan tilpasse dine ønsker for informasjonskapsler på fuelreklame.no

Godta og/eller avslå informasjonskapsler
Når du besøker fuelreklame.no for første gang med en ny enhet, vil du bli spurt om å godkjenne bruken av informasjonskapsler. Nødvendige informasjonskapsler kan du ikke avslå, men for eksempel analytiske informasjonskapsler og målrettede informasjonskapsler vil trenge ditt samtykke. Du vil se en pop-up som vil gi deg mulighet til å velge å godta eller avslå.

Du kan også når som helst gjøre endringer ved å enten:

Husk at du må konfigurere nettleserne på alle dine enheter, som kan ha ulike måter å gjøre dette på. Være også klar over at ved å ikke gi samtykke til bruk av informasjonskapsler, kan det være mange funksjoner på fuelreklame.no som ikke lenger vil fungere. Din brukeropplevelse vil altså kunne bli påvirket.

Deaktivere spesifikke informasjonskapsler

8. Endringer i disse retningslinjene for informasjonskapsler

Ved behov kan Fuel Reklamebyrå gjøre endringer i disse retningslinjene for bruk av informasjonskapsler. Disse vilkårene vil sannsynligvis endre seg i samsvar med ikrafttredelse av personvernforordningen. Det kan ta opptil 30 virkedager før personverntiltak implementeres, så det anbefales at du besøker denne siden jevnlig for å ikke gå glipp av endringer.

9. Klager

Dersom du har en personvernrelatert klage mot oss, kan du fylle ut og sende inn forespørsel-/klageskjema eller rette klagen på e-post eller brev i samsvar med globale regler for håndtering av klager og forespørsler. Skulle du være misfornøyd med svarene du får, kan du deretter søke videre hjelp ved å kontakte relevant overordnet myndighet eller rett.

10. Kontakt Fuel Reklamebyrå 

Skulle du føle du enda har spørsmål eller at informasjon mangler, ta kontakt med oss. Vi besvarer gjerne dine spørsmål. Du kan også sende en mail til vårt personvernombud ved å sende en e-post til fuel@fuelreklamebyra.no.

Kontakt oss på e-post, følg oss på Instagram og Facebook. Eller besøk oss på Technopolis Fornebu

PersonvernreglerInformasjonskapsler

Litt ekstra Fuel til deg ❤️​

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer i byrået, se nye arbeider og få faglig innsikt – ca en gang i kvartalet ☺️

Les Fuel sin Personvernpolicy her.